jak zdemontować listwy wewnętrzne z drzwi w O2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_gdy
    RS
    • 2008
    • 7723
    • Volkswagen
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

gorzu, w ASo albo na allegro

przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• gorzu
      Drive
      • 2012
      • 87

dzięki piotrek_gdy za namiar, dzisiaj kupiłem w sklepie spinki plastikowe, ale nie jestem pewien czy będą pasowały, gościu w sklepie miał 2 rodzaje spinek do Octavii II w katalogu (te co na zdjęciu, oraz czarne), jak ktoś może powiedzieć czy będą ok, będę wdzięczny

Komentarz

• vaz
        Elegance
        • 2010
        • 799
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Do ściągania tapicerki jest specjalny klucz , który minimalizuje uszkodzenie spinki lub co gorsze uszkodzenie jej gniazda w samej tapicerce.
        Antyfotoradar Valentine1
        Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

gorzu, będą OK. To jest nowa wersja spinek z gumowym rantem i inną budową zatrzasku. Te stare miały taką gumową podkładkę i inny zatrzask, który bardzo często przy wypinaniu tapicerki pękał.
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• gorzu
            Drive
            • 2012
            • 87

vaz ano widzisz nie wiedziałem że takie ustrojstwo jest :lol: jakbym wiedział to za tą kasę wydaną na spinki kupiłbym ten kluczyk, pytanie tylko czy zdjęcie tapicerki za jego pomocą rzeczywiście obyło by się bez połamania spinek, hmm
            teraz to już chyba nie ma sensu zakup tego klucza skoro kupiłem spinki? zaraz koszt demontażu tapicerki i malowania list wyjdzie jakbym kupił nową tapicerkę :wink: :lol:
            kowal 2002 dzięki za info, teraz już wiem że prawdopodobnie teraz mam starego typu, które prawdopodobnie przy demontażu popękają, dobrze wiedzieć że te co kupiłem będą pasowały na wymianę w razie czego

Komentarz

• Hiszp4n
              Drive
              • 2011
              • 40

ten kluczyk to chyba sie nie nada do o2 bo nie wejdzie pod tapicerke, jest tam bardzo mała szpara ze nawet płaski śrubokręt nie wchodzi, to musi być jakiś inny. Ja mocno pociagnelem i puszczały, pare pękło ale to grosze.

Komentarz

• gorzu
                Drive
                • 2012
                • 87

Hiszp4n także się spodziewam że i ja będę musiał użyć siły rąk i pociągnąć boczek
                ale co tam w rezerwie mam całe 10 spinek plastikowych więc mogą się rwać :wink:

Komentarz

• kowal 2002
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 5161

Tylko uważajcie na uchwyt spinki w pobliżu lusterka, jest najsłabszy i lubi się odłamać i trzeba kombinować z doklejaniem, żeby się tapicerka nie trzęsła w tym miejscu.

A do ściągania tapicerki, wypinania spinek itp. to są specjalne plastikowe "szpatułki" ( nie rysują lakieru ). Ja używam YATO i są ok.

Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                  Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• pawelpap
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 182

Pablooo listwy na drzwiach oklejałeś zdejmując boczki w końcu czy nie ??? Bo ja przymierzam się do tego samego i mam zamiar spróbować bez zdejmowania boczków

Komentarz

• Pablooo
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 151
                      • Octavia III (5E3)
                      • CUNA 2.0 TDI CR RS 184 KM

niestety trzeba zdjąć boczki

Komentarz

Pracuję...